Google

събота, 25 август 2007 г.

“Пирин фолк 2007” ще завърши със сборен рецитал

Сборния рецитал “Страна на злато” ще сложи край на тазгодишният “Пирин фолк”.
В него ще бъдат включени песни от последните три години от фестивала, в които се пее за България.В рецитала ще участват Рени, Райна, Лили Цветкова, Анна, Лиана и Валя.
Всяка една от представените песни е печелила наградата на публиката, журито или е оставила траен спомен в сърцата на почитателите на македонската песен.
Валя ще пее на фестивала бременна в 7-мия месец, но това ще бъде най-страхотното изживяване. Валя припомни пред журналистите на живо част от песента и “Нова пролет” с която спечели Първа награда на журито за авторска македонска песен на “Пирин фолк”-Сандански 2005.
Анна стана любимка на екипа на организаторите с песента и “Пиринска песен” от “Пирин фолк” 2006. На сцената в Сандански тази година ще звучи в ново изпълнение заедно с мъжки хор от 12 души.
Всяка една от песните представени в сборния рецитал ще има отделна хореография и различни светлинни и пиро-ефекти. На песента на Валя ще вали сняг, а след това огнен дъжд. На песента на Анна ще има сребърни комети.
Останалите включени песни в сборния рецитал са: ”Родна земя” на Лиана, “Безсъници” на Лили Цветкова, “Горо ле” на Райна и “Моя Българио” на Рени. Всяка една от тях ще бъде представена по най-ефектния начин, обеща режисьор-постановчика Стефан Милов. Рецитала “Страна на злато” ще бъде адресиран към всички българи по света.

Няма коментари: